Știm cu toții cât de important este să ai autoestimă de sine. Dar ce să faci dacă alte instalații absorbite din copilărie? Dacă părinții au inspirat că cel mai important lucru este să -i mulțumească pe ceilalți și să își atingă locația? Bloggerul Sergei Ivanov spune ce principii vor ajuta un adult să învețe -semănător.

Trebuie să te respecți. Uimitor! Singura întrebare este cum. Începeți luni sau din Anul Nou – un aer șocant gol. Cum să încep să fac ceva ce nu am făcut și nu știu ce este? Acest sfat este o frază goală dacă nu există specific. Este bine dacă ai văzut un exemplu din copilărie sau te -ai adus în spiritul de sine al tău și al celorlalți. Se întâmplă adesea diferit. Am fost crescut sub slogan „justifică așteptările altor persoane”. Cea mai frecventă frază, ceea ce am auzit, a fost „Lasă -mă să fiu mai rău”. Ea a însemnat „Voi face ceea ce spun alții în detrimentul meu”.

Când mi -am dat seama că viața normală începe cu respectul de sine, a trebuit să studiez acest lucru de la început. Am căutat puncte de sprijin și am făcut primii pași incerti, ca urmare, am identificat trei elemente de bază ale stimei de sine.

1.Estime de sine adecvată

Atitudinea față de sine ca victimă a circumstanțelor, dorința de a -i mulțumi pe ceilalți, de a justifica așteptările altor persoane, frica de condamnare și, în general, dependența de evaluări externe este inadecvată și părtinitoare -stimă de sine. Formula „Eu și autoestima mea” include o variabilă externă.

„În egală măsură, întâlnește succesul și reproșul, fără să uite că vocea lor minte”, a scris Redyard Kipling în poezia „Poruncii”. Am repetat această frază când am perceput evaluarea altcuiva prea aproape de inima mea. Pentru a simți primul punct al sprijinului, trebuie să faceți trei pași.

Primul pas este aprobarea sinelui pur și simplu asupra existenței

Marea majoritate a copiilor de la care au crescut adulții nesiguri au fost crescuți, bazându -se pe cele mai bune intenții. Dar aceste principii ale educației includeau mesaje false inițial. În copilărie, cel mai groaznic blestem a fost să auzi că nu te vor iubi. Pentru a fi bun, pentru a fi acceptat în echipă, trebuie să faci lucrurile corecte. Drept urmare, instalația s -a opus: „Inițial sunteți rău, dar atunci când îndepliniți așteptările cuiva, atunci puteți deveni bun”. Rave?

Deci, susține copilăresc subconștientul, programul intern funcționează, care am luat cialis a fost încărcat în acele zile în care nu am putut raționa și gândi critic.

Acest program a fost înregistrat foarte profund. Chiar și după ce ne -am maturizat, devenim inconștient de la aceste credințe naive vechi. Doar prin scoaterea acestor algoritmi, puteți vedea toată absurdul și insolvența lor. Dar, în timp ce sunt în adâncul inconștientului – sunt rechini, înnebuniți în căutarea unei victime. Da, s -au gândit la protecție și ajutor, dar în timp s -au transformat în monștri.

Este timpul să le eliminați, înlocuindu -le cu noi atitudini utile:

Al doilea pas este să te accepți

Aprobarea pe tine în privința existenței înseamnă să te accepți fără condiții. În vechea publicitate a sifonului exista un set de comploturi pe subiectul „Dacă aș fi ca el, ar fi fain”. După care imaginile au urmat cum toate ideile despre ei înșiși în locul altuia s -au întors invariabil comic și au izbucnit ca o bulă de săpun. Nu este nimic mai bun decât să fii tu însuți.

Fii tu însuți și acceptă -te cu avantajele și contra (poate percepeți unele dintre calitățile voastre). Fiecare persoană, inclusiv dvs., are avantaje, puncte forte, calități excepționale. Nu credeți, întrebați prietenii și cei dragi, fiți surprinși cât de bine și unici văd în tine.

Cartea psihologului sovietic Alexander Luria „Mica carte a Marelui Memorie” povestește despre o persoană cu o memorie fenomenală. Deci, acest erou uimitor, cu capacități mnemonice nelimitate, credea că toată lumea o avea, el nu era diferit de ceilalți. Și cu tine aceeași poveste este ceea ce consideri a fi o banalitate, poate o calitate unică.

Contra nu este dezavantaje, acesta este fața muncii. Calea către succes, dezvoltarea este un feedback negativ. Poate și ar trebui perceput cu recunoștință. Imaginează -ți că ai încetat să mai simți frig, căldură, durere. Puteți sta pe un foc sau înghețați până la moarte, fără să îl observați nici măcar, deoarece nu există nicio conexiune negativă inversă. Aceasta seamănă cu un elan dintr -o glumă, care ajunge într -un flux de apă dintr -o mahmureală. Vânătorul trage la el, iar elanul se simte atât de rău încât nu observă răni și se gândește: „Ce este? Bea, beau, dar sunt mai rău și mai rău ".

Dezavantajele sunt o direcție pentru muncă. Începeți să vă puneți întrebări: Ce pot face pentru a o face mai bine? Acest lucru se aplică tuturor: muncă, comunicare cu cei dragi, relații cu un partener. Când înțelegeți cum să vă îmbunătățiți, începeți să o faceți. De -a lungul timpului nu aveți minusuri, vor exista doar creștere și dezvoltare. Veți începe să vă percepeți ca o „oportunitate, tot și așa”.

Al treilea pas este să vă dați dreptul la eroare

„Nu am dreptul să fac asta”, m -a ținut un mic perfecționist. De -a lungul timpului, s -a transformat dintr -o plictisire într -un călău. Această atitudine este un produs al instalațiilor false. Este salut din copilărie, ne -am învățat să ne temem să greșim. Odată ce nu le -a fost frică de nimic, s -au ridicat și au căzut, până când au învățat să meargă, să alerge și să efectueze alte piruete. Teama de eroare este un aliaj, vaccinat din exterior. Ca și lacul, el acoperă toată textura noastră frumoasă. Acesta este un alt exemplu despre modul în care intențiile bune duc la rezultate opuse. O eroare este normală, este un feedback necesar pentru creștere.

Oamenii de succes percep greșelile în mod diferit. „Tocmai am găsit 10.000 de moduri care nu funcționează”, a spus Thomas Edison despre eșecurile sale. Aceasta este o experiență care îmbogățește viața. Luați noua instalare: „Am dreptul să fac o greșeală. Așa că studiez și devin mai eficient, mai înțelept ".

2.Cunoașterea și sentimentul propriei competențe

„Cine știe că ești îndrăgostit? Numai tu ești singur. Îl simți cu toată pielea ta ”(din filmul„ Matrix ”).

Un sentiment de competență proprie nu este o recunoaștere publică, ci cunoștințe interne. Știi doar că ești cel mai bun și nu contează ce.

În copilărie, știam că nimeni nu este mai bun decât mine pe valuri. Pe plajă a fost campionul din Bodierfing, pe care el însuși l -a deschis, nimeni nu știa dacă există un astfel de (nu exista internet la acea vreme, televizorul a difuzat doar două canale). Nu existau competiții în sportul fictiv, știam doar că nu am egal. Este posibil să aveți o rețetă sau plăcinte de marcă PILAF. Nimeni din familie nu pregătește mai bine pizza, broderii, controlează personalul? Când am lucrat ca student în Statele Unite, m -am considerat cea mai bună mașină de spălat vase, sentimentul competenței mele este copleșit. Am mers cu un cap cu mândrie ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *